Ostkustens hetaste festival!

Sedan 2009 har familjefestivalen Latitud 57 lockat både små och stora musikälskare till Oskarshamns hamn, ett ställe som med sin närhet till både vattnet och stans äldsta delar har kallats Sveriges vackraste spelplats. Latitud 57 arrangeras av eventbolaget Brädholmen Event.

Under de tio år som har gått sedan festivalen grundades har tunga namn ur Sveriges artistelit så som Tomas Ledin, Per Gessle, Lena Philipsson, Jill Johnsson, Lars Winnerbäck, Europe, Carola och Ulf Lundell satt Latitud 57 på Sveriges musikkarta. Förutom att vi varje år erbjuder flera artister för festivalens olika målgrupper har man minst två breda akter på musikprogrammet som tilltalar en bred publik, samt DJ:s och barnunderhållning. Genom att locka några av landets största musikstjärnor har festivalen på kort tid gjort sig ett namn i festivalsverige, detta utan att kompromissa med den familjära känslan som blivit något av ett kännetecken för Latitud 57, där värme, glädje och musiken står i fokus.

Med sitt optimala läge på en halvö i hamnen ligger festivalen bara ett stenkast från Oskarshamns centrum och dess stora utbud av caféer, barer, restauranger och shopping, lätt tillgängligt för de 9 000 festivalbesökare som varje år gästar Latitud 57. För den som hellre vill ta en promenad i stans äldre delar ligger de pittoreska kvarteren Besväret och Fnyket med sina smala kullerstensgator och gamla trähus bara några minuter bort. Varje år sedan starten äger även motorbåtstävlingen Offshore Race rum under festivaldagarna.

Under åren har Latitud 57, förutom tidigare nämnda, gästats av publikmagneter så som Magnus Uggla, Agnes, Eva Dahlgren och Stiftelsen, för att 2020 stolt kunna erbjuda nya musikupplevelser.

Välkomna till ostkustens hetaste festival!

Svensk Live

Brädholmen Event och Latitud 57 är medlem i Svensk Live. Svensk Live är en oberoende ideell förening och riksorganisation som arbetar för att främja och utveckla livemusiken med fokus på medlemsnytta, genom att:

• PÅVERKA SAMHÄLLET • DRIVA BRANSCHFRÅGOR • LÄRA OCH UTVECKLA

Dare to Care

Latitud 57 är en del av Dare to Care – en satsning på ömsesidighet och mot sexuella övergrepp. Tillsammans med Svensk Live, RFSU och flera andra festivaler, arrangörer och artister jobbar vi för allas rätt till sin kropp och sin sexualitet.

På festivaler och klubbar – och överallt.