Praktisk Information & Regler

Affischering, flygblad och försäljning:
Kommersiell verksamhet genom försäljning eller marknadsföring är endast tillåtet om du har fått vårt tillstånd till det. Den som inte respekterar förbudet eller har vårt tillstånd kommer att bli avvisad från festival området och riskerar att bötfällas.

Väskor:

Latitud 57 har villkorats väskförbud av Polismyndigheten precis som alla andra stora evenemang i Sverige. Det gäller alla väskor och påsar. Mer info om detta kommer inom kort.

Alkohol:
Du får inte ta med alkohol in på festivalområdet. Inne på området kommer det att säljas öl, vin och cider.

Armband:
Armbandet som du får i utbyte mot festivalbiljett gäller som entré till festivalområdet. Armbandet går inte att ta av utan att det går sönder. Trasigt armband eller trasig plombering gäller under inga omständigheter som entré.

Barnvagnar och dylikt:
Det är av säkerhetsskäl inte tillåtet att ta med sig liggvagnar in på området däremot så är det tillåtet att ha med sig sulky eller sittvagn på ett avgränsat område. Det kommer att finnas en bevakad parkering för barnvagnar intill festivalområdet.

Besökarinformation:
Vid informationsdisken kan du ställa frågor och få den senaste infon.


Biljett till Latitud 57:

Du köper biljett till festivalen Latitud 57 och inte till en enskild artist. Som ledsagare går du in gratis tillsammans med din omsorgstagare mot uppvisande av intyg från arbetsgivare. Omsorgstagare köper biljett som vanligt.

Brassestol eller annan stol: 
Är inte tillåtet att ta med in på festivalområdet. Det finns ett antal sittplatser inne på området.

Crowdsurfing:
Är förbjudet på grund av säkerhetsskäl. Personer som crowdsurfar blir av med armbandet.

Paraplyer:
Är förbjudet på grund av säkerhetsskäl.

Selfiepinne:
Är förbjudet på grund av säkerhetsskäl.

Fotografering:
Vid vistelse på festivalområdet under Latitud 57 så ger besökaren genom inträde sitt godkännande att vara med på bild som används i reklamsyfte för Brädholmen Event och Latitud 57.

Graffiti:
Graffiti är förbjudet. Personer som klottrar kommer polisanmälas och avvisas från området.

Husdjur:
Du får inte ta med dig husdjur på festivalen.

Hörselkåpor: 
Barn och ungdomar under 13 år ska bära hörselkåpor vid konserterna.

Droger/narkotika:
Droger & narkotika är givetvis förbjudet på festivalen och vi samarbetar med polisen i alla narkotikafrågor.

Maskering: 
På festivalen råder maskeringsförbud – du inte får maskera ditt ansikte.

Mat: 
Det är förbjudet att ta med sig egen mat in på området. Det finns matservering inne på festivalområdet.

Plankning:
Alla plankare slängs ut och polisanmäls. Plankning kan faktiskt leda till fängelsestraff.

Polis:
Är det något du vill anmäla så ta kontakt med våra festivalvärdar eller gå till informationsplatsen så hjälper dom dig.

Sjukvård:
Sjukvårdstält finns på festivalområdet. Där finns det utbildad personal som kommer att ta väl hand om dig om olyckan är framme.

Tobak och liknande produkter:
I och med den nya tobakslag som träder i kraft den 1 juli 2019 så kommer samtliga ytor på Latitud 57 att vara helt rökfria. Läs mer om lagen här.

Tryggare festival:
Livemusik är något av det bästa som finns. En bra konsert där du tillsammans med andra människor delar en fantastisk upplevelse kan få din kropp att bubbla och skapa känslor av gemenskap och eufori. Men många människor på en liten yta kan också skapa problem och därför har vi i Brädholmen Event sedan länge målmedvetet arbetat för att förebygga alla former av sexuella ofredanden och göra Latitud 57 till en så trygg och säker plats som möjligt.

Vi vill även uppmuntra alla att prata med varandra om gränser, normer och att bli bättre på att säga ifrån när någon beter sig illa. Alla behöver sluta peka på varandra och istället hjälpas åt att bygga ett samhälle där alla kan känna sig trygga och säkra – överallt.

Vapen, flaskor med mera:
Vapen, glasflaskor, burkar, sprayburkar och tuschpennor får inte tas med in på festivalområdet. De beslagtas och lämnas inte tillbaka.

Kameror och inspelningar:
Digitalkameror, mobilkameror och analoga stillbildskameror (även systemkameror) får du ta med dig. Däremot är all typ av övrig inspelningsutrustning förbjuden att ta in på festivalområdet.