Mares

TA CHANCEN ATT SE MARES LIVE EN SISTA GÅNG! 

Förra veckan gick Marescut med att deras kommande album och stundande sommarturné blir deras sista som band. Efter åtta år och multipla framgångar får fansen några få sista chanser att ta farväl.
 
Den 25 maj inleder Mares sin sista turné på Gröna Lunds stora scen och i september gör de en avskedskonsert på hemmaplan i Uppsala. Bandet besöker Latitud 57 den 9 juli.
 
I torsdags gick Mares ut med ett meddelande till sina fans om att de avslutar sin karriär
 
”Det har tagit tid att skriva de här orden. De är motsträviga och vill inte bo på papperet. Det värsta att skriva är det oundvikliga, men ingenting kan hindra det som en gång måste ske. En sista singel. Ett sista album. En sista turné…
 
… Turnén och albumet ska inte ses som ett sorgetåg. Det är inte en jordafärd. Vi är inget sorgband. Vi är Mares. Avslutet är ett firande av det som varit, och det som nu är. 8 år höll vi ihop. En tredjedel av våra liv. Vi vill evigt tacka er som alltid varit med. Evigt. Gläds med oss i sommar.”
 
Uppsalabandet fick sitt första genombrott när de som 17-åringar släppte låten “Allt du gör och att du finns”. Ett genombrott som senare skulle ge ringar på vattnet genom publiksuccé på Gröna Lunds lilla scen och debutalbumets titelspår ”Sunnanvind”, som blev en av Sveriges största låtar 2019.
 
Utöver flera utsålda turnéer har bandet även fått äran att spela inför fullsatta publikhav på Lollapalooza, Brännbollsyran och Liseberg. De har haft en album-och vinyletta, svensktoppenetta, årets mest spelade låt på P3, över 200 miljoner streamsoch ett antal P3 guld-och grammisnomineringar. Fem bandmedlemmar som trots sin ringa ålder åstadkommit mycket under sina åttaår tillsammans.
 
I sommar åker de ut på en sista turné och den 9:e juli gör Mares ett stopp hos oss på Latitud 57 i Oskarshamn.