ICONA POP

Icona Pop

Icona Pop kommer till Latitud 57 och Oskarshamn den 4 juli. Duon kommer endast göra ca 6 spelningar i Sverige i sommar och väljer att göra ett av stoppen hos oss på Latitud 57. Räkna med att Brädholmen kommer gunga till strofen ”I Love It”.

”I love it.” När duon en dag ser tillbaka på resan de gjort sedan de träffades på en fest 2008 är det kanske just dessa ord de kommer yttra. Caroline Hjelt och Aino Jawo har varit med om en del, åstadkommit massor, firat framgångar som få får uppleva. Och det är inte bara den massiva, nästan omedelbart ikoniska, monsterhiten I Love It, vi har även All Night, Emergency, Girlfriend och flertalet andra dansgolvsvältare.

Vidare har de delat scen med alla från Katy Perry och Miley Cyrus till Prince och Justin Bieber. De har kramats av David Letterman. Fått sin musik spelad vid Barack Obamas sista tal som president. Uppträtt vid nyårsfirandet på Times Square. Vunnit Grammis. För att bara nämna ett fåtal av alla upplevelser och triumfer. Längs vägen har de blivit kosmopoliter som får näring ur kaos men samtidigt vägrar ha annat än koll. Eller som Caroline Hjelt sa i en intervju med Elle:

Står Icona Pop på en scen har publiken aldrig tråkigt.

Inte bara tack vare den både attitydstarka och livsglada musiken utan också signalerna Caroline och Aino sänder ut om att allt är möjligt. Innan det lossnade för dem och världen blev deras levde de på små medel i en liten lägenhet i London. Deras gemensamma resa hittills må vara hisnande, samtidigt är den långt ifrån över.

Icona Pop gästar Latitud 57 den 4 juli. Duon avslutar festivalen från stora scenen. Brädholmen kommer gunga!

SPELLISTA


VIDEOS


MER OM ARTISTEN