Tryggare Festival

Brädholmen EventNyheter

Livemusik är något av det bästa som finns. En bra konsert där du tillsammans med andra människor delar en fantastisk upplevelse kan få din kropp att bubbla och skapa känslor av gemenskap och eufori. Men många människor på en liten yta kan också skapa problem och därför har vi i Brädholmen Event sedan länge målmedvetet arbetat för att förebygga alla former av sexuella ofredanden och göra Latitud 57 till en så trygg och säker plats som möjligt.

Vi har historiskt varit lyckligt förskonade från incidenter men kommer med anledning av de händelser som i år inträffat på andra festivaler i landet att ytterligare skärpa uppmärksamheten kring sexualbrott.

Inför årets Latitud kommer samtliga ordningsvakter och värdar, drygt 50 personer, att ha extra uppmärksamhet på sexuella ofredanden och naturligtvis bistå eventuella brottsoffer så att korrekt information kan lämnas vidare till polisen. Som en extra säkerhet kommer vi att upprätta en trygghetstelefon 070 312 57 72 som kommer vara bemannad under festivalens öppettider dit man kan vända sig om det inte finns någon ordningsvakt eller värd i närheten.

Vi vill även uppmuntra alla att prata med varandra om gränser, normer och att bli bättre på att säga ifrån när någon beter sig illa. Alla behöver sluta peka på varandra och istället hjälpas åt att bygga ett samhälle där alla kan känna sig trygga och säkra – överallt.

//Brädholmen Event