Europe kommer till oss i sommar!

Brädholmen EventNyheter

Dagens pressmeddelande om att Europe kommer till oss i sommar har tagits upp i nästan all svensk media. Detta är stort!

\r\n

Brädholmen Event presenterar stolt Europe till Latitud 57 den 9 juli. Europe blir det fjärde artistsläppet till festivalen. Sedan tidigare är Niklas Strömstedt, Backyard Babies och Mollie Lindén klara. Bandet har i dagsläget endast fyra bekräftade spelningar i Sverige i sommar vilket gör det extra roligt.

\r\nAtt få se Europe på vår latitud-scen i sommar är otroligt stort, säger Christian Åberg, festivalgeneral. ”The Final Countdown” som har över 44 miljoner lyssningar på Spotify, har väl knappast undgått någon. Det är i år 30 år sedan de släppte albumet ”The Final Countdown” vilket blev deras stora genombrott världen över. På 80-talet var Europe lika stora som Bon Jovi! 2013 headlinade de Sweden Rock Festival vilket visar på att bandets storhet håller i sig även idag.\r\n\r\n2015 släppte de sitt tionde album ”War of Kings. Enligt Joey Tempest är detta det album de alltid velat göra ända sedan ungdomen då de lyssnade på band som Led Zeppelin, Deep Purple och Black Sabbath.\r\n\r\nI sommar kommer de alltså till Oskarshamn och Latitud 57. Brädholmen kommer att sättas i gungning den 9 juli.\r\n\r\nSå här skriver Livenation i sitt pressmeddelande:\r\n\r\nEurope spelar i Sverige i sommar!\r\n\r\nDe svenska rockikonerna i Europe släppte sitt tionde studioalbum, ”War of Kings”, 2015 och efter att ha turnerat världen över så kommer bandet äntligen hem igen! I skrivande stund är tre konserter inbokade för den svenska sommaren, med en fjärde snart klar. Latitud 57 i Oskarshamn den 9 juli, Dalhalla i Rättvik den 11 juli och Solgården i Halmstad den 13 juli är det som gäller!\r\n\r\nBiljettsläpp fredag 26 februari kl. 10.00 på LiveNation.se\r\n\r\nSteget från att spela covers i replokalen hemma i Upplands Väsby till att spela för utsålda arenor världen över kan tyckas långt. Men det är något de svenska rockhjältarna i Europa har lyckats med. 1986 släppte de sitt tredje album, ”The Final Countdown”, med tillhörande megahit och bandets karriär nådde oanade höjder. Albumet sålde trippelplatina i USA och fick både fans och kritiker över hela världen att hylla det svenska rockbandet, med Joey Tempest som frontman.\r\n\r\nEfter att ha skördat enorma framgångar i slutet på 80- och början på 90-talet och släppt fem studioalbum tog bandet en paus 1992. De återvände till rockscenen igen 2003 och har efter uppehållet släppt ytterligare fem studioalbum, med senaste albumet ”War of Kings” som kronan på det tvåsiffriga albumverket.\r\n\r\n”War of Kings” har fått ett fantastiskt mottagande och nådde en andraplats på Sverigetopplistan för album och fick betyget 4/5 i Aftonbladet bland annat. Med den senaste skivan samt en stor och imponerande diskografi i bagaget är de redo att återigen inta sommarsverige, som bara Europe kan!\r\n\r\nBio(från www.europetheband.com):\r\n\r\nDet hela började i en liten förort utanför Stockholm. Joey och John träffades och bildade bandet Force. De var båda inne på brittiska rockband som Thin Lizzy och UFO.\r\n\r\nLed Zeppelin och Deep Purple gjorde också en enorm inverkan på dessa tonåringar. De spelade in sina första demos när de var bara 16 och 17 år gamla. Skivbolagen dissade dem, sade att det var “för mycket gitarrer och deras hår var för långt”. Men med det nya namnet Europe de visade de alla att de hade fel. De vann en rockbandstävling och förstapriset var ett skivkontrakt.\r\n\r\n \r\n\r\nDebutskivan “Europe” släpptes 1983. Det andra albumet “Wings of Tomorrow” (1984) fick snart uppmärksamhet från hela världen. Epic Records, New York (numera Sony Music) blev intresserade och undertecknat ett miljon dollar kontrakt. När det var dags att släppa sitt tredje album “The Final Countdown”, hade de Journey-producenten Kevin Elson ombord. Att turnera i Storbritannien, USA och resten av världen hade alltid varit pojkar dröm. “The Final Countdown” sålde 7 miljoner skivor världen över och singeln var nummer ett i över 25 länder och är fortfarande en stor hymn över hela världen fram till idag. Albumet spenderade 70 veckor på Billboardlistan och hade fyra Top 40 singlar. Bandet var ständigt på väg över hela världen, efter en lång tid av turnerande bestämde de sig för producenten Ron Nevison (UFO, Led Zeppelin) för att spela in sitt 4: e album “Out Of This World”. Med den nya hiten “Superstitious” i etern, gav de sig ut på ytterligare en 2 år lång världsturné. År 1990 flyttade de till Los Angeles för att spela in sitt 5: e album, “Prisoners In Paradise”, följt av ännu en omfattande världsturné. Då bandet ständigt spelat in skivor och turnerat i 10 år var dags för en paus.\r\n\r\n2004 återvände bandet med det kraftfulla albumet “Start from the Dark”. Planen var att långsamt bygga upp en relation med fans och musikvärlden igen.\r\n\r\n2006 spelade de in “Secret Society” – ett tungt gungande album. Med detta album, började den brittiska rockpressen ta bandet på allvar igen. Bandet fortsatte att turnera över hela världen, men nu började de bli inbjudna att spela i Storbritanien regelbundet med stadigt ökande konsertpublik. En av deras mest framgångsrika album sedan återföreningen släpptes 2009: “Last look at Eden”. Med bombastiska titelspåret och balladen “New Love In Town”, breddade Europe sin fanbase ännu mer och blir ett av de mest framgångsrika banden i sin genre och återvände till pole-position i den officiella albumlistan i hemlandet. I slutet av april 2012, släpptes det 9: e Europe-albumet, “Bag of Bones”, inspelad i Atlantis Studios i Stockholm, albumet släpps över hela världen.\r\n\r\nMed fortsatt turnerande och en ständigt växande skara fans, ger sig Europe 2015 in i helt nya PanGaia Studios i Stockholm (det första bandet någonsin att spela in där) för att spela in “War of Kings”. I enlighet med viben av de tidigare två albumen och i hopp att ta sin nyfunna kreativitet till ännu högre nivåer, valde bandet den amerikanska producenten Dave Cobb, som hade gjort ett fantastiskt arbete med Rival Sons. Joey tillägger “Och efter att ha hört Dave Cobb fantastiska produktion för Rival Sons kände vi att vi helt enkelt var tvungna att jobba med honom!”\r\n\r\nOch resultatet är ett enormt album som samanfattar allt detta band handlar om år 2015 – ett enormt “klassiskt” sound som omfattar bandets talang och drag från alla de klassiska banden och influenserna från 70-talet!\r\n\r\n